Dom rondom

Het kind kijkt om zich heen
ziet de volwassenen rondom
zich te buiten gaan aan hun smartphone

De wereld lijkt wat kleiner nu
maar je voelt je nog meer alleen
iedere ouder speelt de eigen toon

Reacties (3) | 16/09/2017
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Rundom dom

  Die kind kyk rond
  sien die volwassenes rond
  om uit hul slimfoon te gaan

  Die wêreld lyk nou effens kleiner
  maar jy sal selfs meer alleen voel
  elke ouer speel sy eie toon
 2. Dat geldt niet alleen voor het kind, Stan.

  Ik voel me ook weleens alleen tussen vrienden of collega's, die in gezelschap alleen oog hebben voor hun telefoon.

  Prima verwoord, hoe vervelend dit kan zijn.

  Groet,
 3. ben het met je eens, maar vroeger las mijn moeder de libelle en pa de krant, pssttt. we zijn aan het lezen,,,
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij