Berghut met bereik

Steen ruikt naar de nacht
verlangen naar bij jou zijn
de helling steil wacht

Eens schuil ik bij jou
verdwijn in jouw lieve lach
draag jij mij ver weg

Een lijster verbreekt
het ontbreken van geluid
barst in zingen uit

Reacties (2) | 10/09/2017
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Mooi gedicht hoor.
 2. Berghut per telefoon

  Klip ruik nog na koel nag
  begeer om met jou te wees
  Die helling wag steil

  Eendag verberg ek vir jou
  verdwijn in jou liewe lag
  Dra jy my ver weg?

  'N Swartvogel breek uit
  gebrek aan voël geraas
  bars in 'n liedjie
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij