Laag uitgesneden

Dacht even dat ik het sieraad
door haar navel zag – zij bukte
in de Hof van Eden

Later trof ik haar wachtend aan
haar in mijn bed lakens omgeslagen
haar buik onversierd

Ja, ik had gelijk en miste
een stukje, een bloem van goud
24 karaat uit de tijd

Reacties (2) | 23/08/2017
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Lae snit

  Dink net ek was die juweel
  deur haar naeltjie sien - hulle buk
  in die Hof van Eden

  Later het ek haar gevind
  Haar in my lakens het omgekeer
  haar maag is onversierd

  Ja, ek het gelyk en gemis
  'n stukkie, 'n blom van goud
  24 karaat uit die tyd
 2. Lae snit

  Stel jou voor die juweliersware
  gesien het by haar naeltjie - hulle buk

  Later het ek haar gevind
  In my lakens toegedraai

  Ja, ek was reg en gemis
  'N stuk van die goeie ouderdom
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij