Zijn of niet zijn

In het nu herken ik
jou van toen, hou
jouw handen vast
het groeit tussen ons

Niet in jouw ogen kijken
mijzelf zien
een knipoog geven
in jou mijzelf zijn

Verlangen naar
jouw koele vingertoppen
past in mijn handen
als een slangenei

Reacties (1) | 14/08/2017
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Is of nie sy

  In die nou herken ek
  jou van toe, hou
  jou hande vas
  dit groei tussen ons

  Nie in jou oë kyk
  myself sien
  'n knipoog gee
  in jou myself wees

  verlange na
  jouw koel vingers
  past in my hande
  as 'n slangenei
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij