Nachtzwaluw

Het maanlicht valt van het bed
spettert zilver op het zeil
Ik wil naar het zuiden van de berg
jou in mijn armen sluiten
warmte voelen, kijken naar de maan

Reacties (3) | 06/08/2017
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Wat de maan al niet teweeg kan brengen, maar in dit geval dus een warm verlangen naar ...
 2. Dat is een lieflijke wens Stanislaus.
  Ik hoop dat die uitkomt voor jou!

  Een stralende zonnegroet voor deze mooie dag van
 3. Nag swaeltjie

  Die maanlig val van die bed
  spettert silwer op die seil
  Ek wil na die suide van die berg
  jou in my arms sluit
  hitte voel, kyk na die maan
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij