Bamboeblad

Het ritselen van de bamboe
door het open raam
stelt mijn gedachten op hun gemak
het paard verlangt naar suikerriet
ik wens jasmijnthee met jou

Reacties (2) | 06/08/2017
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

  1. Een dierbaar moment op vast te houden en fijn genieten van de jasmijnthee!

    Mooi geschreven Stanislaus, ook in het Zuid-Afrikaans!

    Een lieve zonnegroet,
  2. Bamboes blad

    Die ritsel van die bamboes
    deur die oop venster
    stel my gedagtes op hul gemak
    die perd verlang na suikerriet
    ek wens jasmijnthee met jou
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij