Dicht hij zo nu en dan

Soms gaat een jaar van zomer tot zomer
misschien vanwege de vele doden
Het verdriet nestelt zich achter de ogen
in het bewegen van de oren gericht
op het levende geluid en het reiken
naar de sterren manen en planeten

Reacties (2) | 31/07/2017
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Soms is het verdriet zo groot, dan is er het luisteren naar leven. Het zoeken naar lichten in het heelal (zo las ik) Heel mooi.
 2. Dichten so nou en dan

  Soms gaan 'n jaar van somer tot somer
  miskien as gevolg van die vele dooies
  Die hartseer nestel agter die oë
  in die beweeg van die ore gerig
  op die lewende klank en die reik
  na die sterre, die maan en planete
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij