In de auto op weg

Samen met mijn ex een ex gezien
gezwaaid, maar zij reageerde niet

Zij keek somber tegen de wind in
fietste in alle haast ergens naartoe

Mijn ex lachte of ik haar had gezien
hoewel zonnig kreeg ik het koud

Reacties (3) | 21/07/2017
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Wat een toestand Stanislaus en je kreeg het er koud van!

  In het Zuid-Afrikaans vind ik jouw gedicht het mooist en weer knap gedaan!

  Een lieve zomergroet van
 2. In die motor op pad

  Saam met my ex 'n ex gesien
  geswaai, maar hulle gereageer nie

  Hulle kyk somber teen die wind in
  en gery in alle haas iewers heen

  My ex gelag of ek haar gesien het
  hoewel sonnig het ek die koud
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij