Zomerblad (thema)

Een blad dat valt, zich omdraait
in de vlucht op een rossige steen zich legt en je vraagt je af of

volgend jaar bij 31 met ander licht en schaduw opnieuw een vergezicht zich meldt zich laat zien en zich

tot je richt en aan jou denkt als
een geschenk voor jouw verjaardag
het gezicht in één grote glimlach

Reacties (3) | 14/07/2017
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Ik heb al mooier van jou gelezen en als zomer-observatiethema vind ik het niet helemaal passen, maar wie ben ik om daarover te oordelen hé


  Groetjes
 2. Mooie zinnen schrijf je Stanislaus.
  Maar ik vraag mij af of jouw gedicht -behalve dan het blad- wel helemaal over de zomer gaat?

  Vandaag een prettige dag toegewenst.
  Een lieve zomergroet,
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij