Nachtvogel

Nachtzwaluw zingt het zwart van de nacht
ik hoor alleen zijn stem, ver weg en dichtbij
Ik zou willen dat jij hier met mij wacht
maar die tijd is voorgoed voorbij

Nachtzwaluw vangt zijn prooi in de nacht
ik hoor de klikjes op mijn zoekapparaat
Jij klinkt nog fraaier en zachter dan ik dacht
jouw stem kent nog steeds geen maat

Reacties (1) | 26/05/2017
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Nag voël

  Nag die swaweltjie sing in die swart van die nag
  ek hoor net sy stem, ver weg en naby
  Ek sou graag wou dat jy hier met my wag
  maar die tyd is vir ewig verby

  Nag die swaweltjie vang sy prooi in die nag
  ek hoor die klikjes op my soek apparaat
  Jy klink nog fraaier en sagter as verwag
  jouw stem ken nog steeds geen maat
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij