Het gebouw

De architectuur van het gebouw
doet denken aan Berlage, architect
en nog zoveel meer, die in de lucht zag
hoe de contouren van structuren
zich in gedachten ontwikkelen
Zoveel plannen zijn niet doorgegaan
van een nooit gebouwd Nederland

LoadingVoeg toe als favoriet
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

  1. Natuurlijk weet ik dat eigentijdse gedichten anders zijn dan die van een eeuw geleden. Toch moet ik er altijd aan wennen, heus rijmen hoeft niet, maar in poëzie wil ik toch graag poëzie horen.
    In dit, voor mij, prozastukje over architectuur vind ik dat niet.

    Zo geschreven klinkt dat niet zo aardig, maar het is echt niet onaardig bedoeld. Het zou aanleiding moeten zijn tot een discussie, maar dat is schriftelijk zo moeilijk.
    Jouw gedichten zijn altijd enigszins "beschrijvend", maar vaak vind ik er wel een poëtische gedachte in, deze keer is het wel erg "prozaïsch" en dat wilde ik toch even kwijt.

    groet,
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij