Zo mooi zij

Het blik gevuld met wilde bloemen
omgevallen, bloemen door mij gered
aan jou gegeven en je keek me aan en
naar je moeder en knikte toestemmend

Even was jij het kleinkind, dat ik miste
de onschuld van mijn blanke zijn
Jij las mij met jouw blauwe ogen
wij hadden ons moment van samen fijn

Reacties (2) | 22/05/2017
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

  1. Een schitterend samenzijn in liefde!
    Een dierbaar moment om mee te mogen maken Stanislaus!

    Vandaag een mooie dinsdag toegewenst.
    Hartelijk liefs,
  2. Mooi, zo'n teder momentje
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij