Mistige rozen

De buurvrouw is ontastbaar
in haar huis naast mij
als bedauwde rozen

Haar man er vandoor gegaan
kende haar gebreken, zij kletst
nogal veel en constant

Heb geleerd mijn oren te sluiten
haar stem een stroom van geluid
terwijl zij mij streelt over de huid

Heb haar niet kunnen laten
zij is te liefelijk gebleven
in beeld van toen en nu in tijd

LoadingVoeg toe als favoriet
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

  1. Mogelijk is dit een sluimerend verlangen Stanislaus?
    En ja als je alleen bent en iemand treft die graag met je praat kan het soms wat teveel wezen!
    Op de foto zie ik een jonge mooie vrouw, de pure schoonheid van een roos!

    Een genietende fijne dinsdag toegewenst.
    Lieve groeten,
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij