onverwachts bezoek

de slaap heeft een zwarte vrouw gebaard
cirkelt haar lasso om zich heen
knipoogt, vangt mijn blik

ik struikel over een laag tafeltje
niet gezien, door haar afgeleid
spartel op de grond en zij komt

plaatst haar hakken in mijn rug
geen vin beweeg ik als een vis
of ik iets voor een Thaise massage voel

haar nagels zijn rood en lang
waarmee zij een wijsje tikt
ik durf geen neen te zeggen

Reacties (2) | 06/05/2017
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

  1. Zo'n Thaise massage kan een weldadige werking hebben en jij Stanislaus onderging die ervaring!

    Maar misschien was dit ook een droom.
    Je hebt er een mooi gedicht over geschreven!

    Lieve groet,
  2. Sterk gedicht, Stan!
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij