Wraak van een vrouw

Op de begraafplaats in de natuur
waar de hoge populieren dromen
loopt een blonde vrouw naar één graf
jurk omhoog, hurkt zij en laat haar plas
goudgeel de vrije loop gaan in de aarde

Met een zucht opgestaan, haar kleed
valt zedig omlaag en zij heeft trek in
een warme, geurende beker koffie

Reacties (2) | 21/04/2017
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

  1. Nou, dat vind ik inderdaad nogeens wraak nemen, hihi! Sterke eindstrofe!
    Vraag mij wel af of het met een bedoeling is dat je in de twee laatste regels 2x het voorzetsel 'in' gebruikt?
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij