Huwelijksportret 2

Mijnheer K. is langsgekomen
heeft mijn liefste meegenomen
maakt mij in de steek gelaten
wordt elke dag door mij gemist

Haar gezicht toont zich soms
in de weerspiegeling van het glas
van de vuil geworden ramen
haar stem in kelder en op zolder

zingt soms een melancholisch liedje
melodie, tekst door haar gemaakt
zij vond het een vergeet-me-nietje
zo heeft ze mij jaren lang geraakt

Reacties (1) | 16/03/2017
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Huwelik portret 2

  Mijnheer K. is langs gekom
  het my liefste vasgevang
  maak my in die steek gelaat
  word elke dag deur my gemis

  Haar gesig toon soms
  in die weerspieëling van die glas
  van die vuil geword vensters
  haar stem in kelder en op die solder

  sing soms 'n melancholisch liedjie
  melodie, teks deur haar gemaak
  hulle het dit 'n vergeet-my-nie '
  so het hulle my jare lank geraak
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij