Stemkeuze

Een lange rij voor mij
praten met bekenden
stemmen voor je moeder
slecht ter been en daarom
veilig thuis gebleven

Ik stem Groen Links
voor de eerste keer
Voor mezelf en namens haar
gemak dient de mens
maak dezelfde keuze maar

Reacties (1) | 15/03/2017
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Op wie se stem ek

  'N lang ry vir my
  praat met bekendes
  stemme vir jou moeder
  sleg ter been en daarom
  veilig by die huis gebly

  Ek stem Groen Links
  vir die eerste keer
  Vir myself en namens haar
  gemak moet die mens
  maak dieselfde keuse maar
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij