Bloem is een bloem

Een wervende reclame:
Zeg het met bloemen
hun breekbaarheid
spreekt genoeg
De geuren vervluchtigen
in de koele lucht
trekken insecten aan
en mensen op de vlucht
voor zachtmoedigheid
met een vleugje tederheid

Reacties (3) | 21/02/2017
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Stanislaus,

  balsem voor de ziel, ook voor hen die onderweg zijn, weggetrokken van huis en haard.

  Daar moet ik aan denken bij je gedicht.

  groet,
 2. Bloemen 'zeggen' en doen veel bij diverse gelegenheden!
  Zelf word ik ook blij ervan, zeker nu de lente in aantocht is!

  Een heel fijn gedicht met ook de prachtige gele tulpen in zicht!

  Stanislaus, een mooie verdere dinsdag wens ik jou toe.
  Hartelijk liefs,
 3. Bloemen zijn vertroosting voor de ziel
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij