Keetje

Herken jij mij aan mijn spanwijdte
het bloed dat door mijn aderen stroomt
de hondekop die ik draag op zoek
naar rijp fruit of denk je dat ik
lijk op een gier opgestegen
van het Centraal Massief, omdat jij
nooit in Azië, Oceanië, Australië
bent geweest. Wacht jij liever tot
ik mijn tanden in jou zet en doe alsof
het bloed dat in mij bonkt
aan jou alleen behoefte heeft?

LoadingVoeg toe als favoriet
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Keetje

  Herken jy my aan my span wydte
  die bloed wat deur my are vloei
  die honde kop wat ek dra op soek
  na ryp vrugte of dink jy dat ek
  lyk op 'n gier op gestyg
  van die Sentrale Massief, omdat jy
  nooit in Asië, Oseanië, Australië
  gewees het? Wag jy liewer tot
  ek my tande in jou sit en doen asof
  die bloed wat in my bonkt
  aan jou alleen behoefte het?
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij