tokkelen

zoals de meeuw zweeft
op heuvels van thermiek, hoog-laag

een vleugeldans,
abseilen naar beneden
waar een zee vol zilte dromen wenkt
gestage golven weemoed brengt
al naar gelang het tij

een zilveren vis juicht
in zijn sprong boven het water
waar hij vonken schiet en later
terug in zee

neemt hij de meeuw, de heuvels
en de dromen

met zich mee

switi lobi
Klik hier voor het fotogedicht.

Reacties (12) | 27/01/2017
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Weer een heerlijk gedicht om in op te gaan, Anja, en wat een mooie foto weer! Moet mij wel even van het hart dat ik de 2e strofe wel misleidend vind. Begrijp dat je bedoelt dat een zee gestage golven weemoed brengt, maar in eerste instantie las ik het zo dat 'gestage golven weemoed brengen'! Om misverstanden te voorkomen zou ik voor 'gestage' het woordje 'aan' plaatsen!
  • Dank je wel Ingrid, ook voor de feed back.

   Ik laat het echter zo omdat ik het toch een kwestie van anders/goed lezen vind en het woordje 'aan' te veel het ritme er uit haalt.
 2. Heel mooi dit!

  groet
 3. mooi, ik zie het helemaal voor me!

  groetjes
 4. Een gevoelvol fraai verwoord gedicht met ook een mooi aanzicht Switi!

  Alvast een prettige avond wens ik jullie toe.
  Hartelijk liefs,
 5. switi lobo,

  de meeuw die altijd blijft boeien.

  gestage golven weemoed brengen?

  groet,
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: switi lobi

Ik schrijf zoals ik ben

Mijn maatje Paul zorgt daarbij voor passende foto-impressies.
Samen vormen wij het kunstenaarsduo dat publiceert en exposeert onder de naam
switi lobi.

Website: www.switilobi.nl

Mijn eerste gedichtenbundeltje heet 'vlindersteen' en is in eigen beheer uitgegeven.

Mijn eerste Wilgje heet 'doorschijnend' en is een gedichtenbundel.

Het tweede Wilgje heet 'blikveld' en is een gedichtenbundel, met prachtige full colour illustraties.

Het derde Wilgje heet 'verbeelding' en is een prachtige, compleet uit full colour fotogedichten bestaande bundel.

De bundel 'Verloren Lopen' gaat over mijn moeder, die Alzheimer had en beschrijft hoe ik deze periode persoonlijk beleefd heb. Deze met een aantal zwart/wit-fotogedichten geïllustreerde gedichtenbundel is uitgegeven bij het Nederlands Auteurs Bureau. De opbrengst van deze bundel is in zijn geheel bestemd voor Alzheimer Nederland.

Verder heb ik meegewerkt aan diverse bloemlezingen, waaronder de gedachtenisbundel 'Stille Herinneringen' en de verzamelbundel '1000 schonen' van Marije Hendrix die uitgegeven is door uitgeverij Betelgeuze. Mijn gedicht 'Zijper lof' heeft de tweede plaats behaald tijdens de gedichtenwedstrijd van Bloeiend Zijpe 2015.

Voor informatie over alle bundels kunt U me via mijn website benaderen of mailen naar: acm.visser@quicknet.nl

Toon alle gedichten

Favorieten van switi lobi

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

switi lobi is favoriet bij