Oester

Ik hoor je komen in de nacht
getik van je hakken in de straat
Het raam staat open, als jij naast
me lag dan was dat raam gesloten

Straks zal mijn mes je openen
jij zult schreeuwen en hijgen
vragen en eisen om meer en meer
ik zal verloren zijn en zwijgen

Elke dag ligt jouw verleiding
op de loer in geuren van verfijning
Pas als ik gevuld en tevreden ben
weet jij dat ik ‘n schelpdier erken

LoadingVoeg toe als favoriet
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Oester

  Ek hoor jy kom in die nag
  getik van jou hakke in die straat
  Die venster is oop, as jy langs
  me lag dan was dat venster gesluit

  Straks sal my mes jou oopmaak
  jy sal skreeu en hyg
  vrae en vereistes om meer en meer
  ek sal verlore wees en swyg

  Elke dag lê jou versoeking
  op die loer in geure van verfyning
  Eers as ek gevul en tevrede is
  weet jy dat ek 'n schelpdier erken
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij