Alzheimer wacht 1

Na vijf minuten vraag je weer
wie bent u mijnheer
Opnieuw stel ik me voor
zeg haar voornamen en achternaam:
Wilhelmina, Hendrika Antonia Cox
van de appeltjes

Als zij vraagt of ik bij haar blijf
of met mij mee naar huis kan gaan
is mijn antwoord dat ik
niet kan blijven, maar
volgende week weer kom
zelfs met storm en tegenweer

Reacties (3) | 19/01/2017
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Dit valt absoluut niet mee Stanislaus. Fijn dat jij zo met haar begaan bent!

  Klopt jouw laatste zin wel.
  I.p.v. tegenweer dacht ik aan tegenwind of regenweer, maar het zal vast wel goed wezen?

  Een aangename verdere avond wens ik je toe.
  Lieve groeten,
 2. Het blijft moeizaam, vermoed ik.
  Hartelijke groeten.
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij