Bedrog toch

Jou te zien tussen al die onbekenden
een schipper die door vuurtorenlicht
opnieuw de weg naar zijn thuishaven vond
Hoe lang we elkaar al niet kenden
jij schreef voor mij ooit eens gedicht
dat bliksemlichten door mij zond
Jij stelde me voor aan wie met je was
hij voelde zich in deze massa niet gerust
Ik kon niet anders doen dan wie ik was
deed mij ontspannen voor, jou op de wang gekust

Reacties (2) | 06/01/2017
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Ware liefde verloochent zich niet!
  Mooi geschreven Stanislaus!

  Vandaag een mooie zaterdag toegewenst in een wonderschone witte wereld!
  Hartelijk liefs,
 2. Eerlijk zijn en blijven kan bepaalde situaties heel lastig zijn... zelfs als je daarbij dicht bij jezelf staat.

  Rake omschrijving!
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij