Voor jouw eigen hoofd

VOOR JOUW EIGEN HOOFD
schreef jij in jouw laatste bundel
tijdens de presentatie in Café Eijlders

Het was een zaterdagmiddag
in 2016 A.D. en Peggy ging mee
om haar verjaardag te vieren

Ik zag ook nog twee mannen
die sterk op Martin leken en vonden:
“Geboorte verandert je leven ingrijpend”.*

*Laatste aforisme uit de bundel ‘Een eigen hoofd’ van Martin van de Vijfeijke. De bundel is nu nog volop verkrijgbaar en een collectors item.

Reacties (1) | 13/11/2016
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. VIR JOU EIE HOOF
  geskryf het jy in jou laaste bundel
  tydens die aanbieding in Café Eijlders

  Dit was 'n Saterdagmiddag
  in 2016 A.D. en Peggy ging mee
  om haar verjaardag te vier

  Ek sien ook nog twee mans
  wat sterk op Martin leke en bevind:
  "Geboorte verander jou lewe ingrypend". *

  * Laatste aforisme uit die bundel 'n eie kop 'van Martin van die Vijfeijke. Die bundel is nou nog volop beskikbaar en 'n collectors item.
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij