Leonard C.

Vanuit de woorden stroomde muziek
jij ving die met jouw diepe stem
liet horen van dagen van onschuld
jouw liederen inspireerden iedereen

Hoe je de melodie kon horen als jezelf
teksten en kleine liederen schreef
Ontroering blijft over het delen
dat jij met verhalen onderschreef

*Leonard Cohen 21-09-1934 – 07-11-2016

Cohen voelde einde naderen

Vorige maand nog bracht Cohen zijn veertiende album ‘You want it darker’ uit, dat door velen werd beschouwd als een testament. In een interview met met The New Yorker, dat werd gepubliceerd op 17 oktober, verklaarde hij nog dat hij vreesde dat hij de nummers waaraan hij werkte niet meer zou kunnen afwerken. ‘Ik ben klaar om te sterven. Ik hoop dat mijn dood niet te oncomfortabel zal zijn.’

LoadingVoeg toe als favoriet
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Zeer jammer dat deze goede zanger ons ontvallen is!
  Gelukkig kunnen we naar zijn mooie liederen blijven luister.
  Heel mooi ook vind ik zijn lied 'Hallelujah'.

  Moge hij rusten in vrede!

  Een lieve groet voor jou Stanislaus en fijn dat je hier aandacht aan schenkt met een mooi verwoord eerbetoon!
 2. Zijn muziek zal verder leven!
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij