Op café in Eijlders

Hier lost de tijd zich op in glazen
gevuld met herinnering en vergetelheid
wij waren helden en vrolijke dwazen
vervuld van dromen en bezetenheid

Bessenjenever was jouw favoriete drank
toverde blossen op jouw blanke kaken
jouw welwillendheid kreeg ik als dank
verlangen alleen kon ons slechts raken

Maar we raakten van elkaar verveeld
jij ging jouw weg en ik die van mij
wij bleven jong en uitgespeeld

Onze gezichten in de spiegelglazen
zijn van toen en niet meer vrij
van kleurige bladeren, die razen

Reacties (4) | 28/09/2016
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Mooi werk, Stanislaus, met een prachtige openingszin.

  Groet,
 2. Ook in Eylders vervliegt de tijd
 3. Knap gedicht Stanislaus, ik heb er van genoten
 4. Stanislaus,

  Ja het wordt herfst de tijd lost op in vallend blad.

  Mooi neergezet!

  Groet uit het,
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij