Maan in zwart

Vannacht viel de hagel
tikte tegen het raam
ik ging kijken
want eerder bemerkte ik
de maan in zwart gekleed

Ik zag de sporen
van jouw voetstappen aan
Morgen zouden zij
niet meer zichtbaar zijn
in mijn ringvinger klopte pijn

Reacties (1) | 16/09/2016
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Maan in swart

  Vannag het die hael
  tik teen die venster
  ek gaan kyk
  want vroeër merk ek
  die maan in swart geklee

  Ek sien die spore
  van jouw voetstappe aan
  Môre sou hulle
  nie meer sigbaar is
  in my ringvinger geklop pyn
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij