Goede buur

De poes van de buurvrouw
zo zacht om te strelen
duwt zich teder tegen vingers aan.

La passionata klinkt tegemoet
zij geeft kopjes en spint
bereid tot alles en begint.

Reacties (4) | 07/08/2016
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. dubbelzinnig mooi van deze passionist...

  groet
 2. Op de foto een prachtige dame met een lieve poes!
  Je schrijft er mooi over Stanislaus!

  Ik heb altijd al katten gehad. Nu heb ik nog twee poezen over van ongeveer 17 jaar en geniet er van!

  Een fijne maandag toegewenst.
  Hartelijk liefs,
 3. Helaas.. die poezen hebben we niet meer.. zeker een gemis, maar de tijd gaat voort op paden waarvan we eerst niet vermoedden.
  Hartelijke groeten.
 4. Mooie klanken
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij