Nawoord

Ik ben me ervan bewust
een schrijver heeft altijd gelijk
hij/zij is de schepper
bovendien zij/hij blijft

Er wordt veel in het zand geschreven
wordt immers door de zee gewist
elke dag opnieuw beleefd, gedeeld
met iemand, die honger heeft

Hoe heerlijk is het om met blote voeten
door de eigen woorden te lopen
schimmels te verjagen van de huid
reddingsventiel bij te veel luchtigheid

Reacties (3) | 04/08/2016
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

  1. Mooi Stan.
    Lieve groet,

    Marjon
  2. Jij bent er trots op, ik ben er trots op; moeten we allemaal zijn, eigenlijk...
    Hartelijke groeten.
  3. Zo lang wij schrijven, zijn wij.
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij