Wat valt daar

Toen de maagdelijkheid rond als een knikker
van het bed afrolde: ploing, ploing, ploing
onder de kast belandde, in het stof beet
wat verdroogde pissebedden liet knisperen
heb ik haar daar met rust gelaten
want schuilplaats bekend
mocht ik haar ooit nog nodig hebben
je kunt maar niet weten in onzekere tijden
Me aangekleed en naar het werk gegaan

Reacties (2) | 01/08/2016
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

  1. Misschien de laatste zin met een witregel ervoor?

    Bijzonder deze verwoording van jou die ik met en in respectvolle graagte gelezen heb.
    Warme vriendschappelijke groet en heel vredige verderzetting van jouw maandagavond,
  2. Prima idee, maar het is wel de vraag of de verstofde maagdelijkheid nog dezelfde beleving zal brenegen... misschien hoeft dat ook niet als je in bent voor verandering.
    Hartelijke groeten op weg naar kantoor.
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij