Het was nacht

Je kroop wat dichter tegen mij op
plooide je naar mijn houding
Ik wist niet of je wakker was
maar je zuchtte diep langdurig
alsof je wakker geworden was
alle triestigheid liet ontsnappen

Misschien kwam het door je voeten
op zoek naar warmte en gezelligheid
Morgen is veraf in de koude nacht
in de slaapkamer onder een dekbed
met ogen open en niet duidelijk
zien wat zich in vormen openbaart

Reacties (5) | 01/08/2016
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Warme liefdevol mooi dit. Je hebt treffend die speciale intieme bedsfeer weten te treffen.
  Geniet verder van een heel liefdevolle maandagavond en warme vriendengroet,
 2. Dag Stanislaus, maar dit is een andere mooie nacht, waar ik via jouw gedicht mee van mag genieten. Bij mij liggen de lepeltjes niet altijd zo mooi naast elkaar.. want juist die warmte voelen op dat ene moment is veelbetekenend (moeten we niet toelichten).
  Hartelijke groeten voor nog verstilde nachten.
 3. Mooi werk, Stanislaus.

  Die geborgenheid hebben we op z'n tijd allemaal nodig.

  Groet,
 4. geborgen bij elkaar dat lees ik uit je gedicht
 5. De troost van nabijheid
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij