Jij komt er niet in

De wind en de sneeuw kwamen uit het noorden
Jij opende de deur op het zuiden, keek me aan
zei dat ik niet kon blijven
buiten moest blijven staan

Inmiddels was jij zonder mij
gewend aan eenzaamheid
vond die beter te verdragen
dan mijn aanwezigheid

Zonder binnen te komen
ben ik weggegaan door sneeuw
en wind voortgedreven
met prikken in mijn ogen

Reacties (2) | 27/07/2016
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

  1. Zo heeft 't leven twee kanten. Misschien is er nog een zijdeur.
    Hartelijke groeten.
  2. Voelbaar droef deze afwijzing verwoord Stanislaus.
    Warme genegen vriendschapgroet en heel liefdevolle donderdag,
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij