Alziend

Vlokjes wit op blauw
botermelk op tafelzeil
Ik zag Boeddha even kijken
rechteroog als de zon

Haar in krulletjes, ook wenkbrauw
daarvoor geboomte en een struik
drooglijn met handdoek
washandjes en vaatdoek

Ik zag jou met tâches de beautés
kleine krullen in jouw haar
als versgevallen sneeuw
op de Mont Blanc

Reacties (2) | 23/07/2016
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

  1. Vertederende beelden toon je in je gedicht, ook de Boeddha's mogen er zijn!

    Een lieve groet,
  2. Heeft ze behalve schoonheidsvlekjes ook schoonheidsfoutjes? Kun je mee leven hoop ik.
    Hartelijke groeten.
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij