Maar

Het stoplicht is opgelicht
nog twee haltes te gaan
de mist heeft zich verdicht

Ik stap af en jij gaat door
voor mij mag het genoeg zijn
wees jezelf, ga ervoor

Het eindigt hier, valavond
met deze bus van DeLijn
wij luisteren, zijn gezond

Wij hebben ons best gedaan
tot hier gekomen, geëindigd
in een pijnlijk gebaar

LoadingVoeg toe als favoriet
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

  1. Ja, 'de bus' kun je op vele manieren belichten; jij in een Vlaamse, mooi.
    Hartelijke groeten.
  2. soms is het opeens over
  3. ''t Sluit voortreffelijk aan bij het voorgaand gedicht (van Wil Melker) Stanislaus. En ook jij weet het einde van een liefde, relatie integer edoch treffend neer te zetten.
    Vriendschappelijke genegen groet en heel vredige zaterdag,
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij