Benoemen van groeipijn

Niet meer weten wat ik met je aan moet
of met mezelf in relatie met jou, maar toch
er begint een nieuwe tijd van ontdekken
en sterk en duurzaam worden zonder elkaar

De zee is zout, het water koud, meeuwen
schreeuwen in de wind verstaanbaar naar
wie hen horen wil en zien en herkenbaar
gromt de branding wild en ontembaar

Reacties (3) | 16/07/2016
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

  1. Mooi tegenspel, knap hoor, ben ik jaloers op...Nee, niet op de zoektocht in jezelf, maar ik zie die schreeuwende meeuwen wel rond je hoofd.
    Hartelijke groeten.
  2. Een verlangend willen edoch niet zo maar één twee drie kunnen; zo lees ik het hier.
    Nog een heel vredige zondagvoormiddag en warme vriendschappelijke groet,
  3. De pijn van onbereikbaarheid
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij