Pijnlijk

Je vroeg of je lekker smaakte, terwijl ik dacht
aan karnemelkse pap met sproetjes
moest gulzig zuigen aan jouw schouderblad

Op het hoogtepunt van ons zo samen zijn
beet jij onverwachts in mijn tong
vloekte, hijgde en mompelde excuses

Het had nauwelijks pijn gedaan en als ik wilde
mocht ik wel terugbijten, maar wel net zo hard
dat durfde ik echt niet liefdevol aan

Reacties (4) | 08/07/2016
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Ja, eigenlijk is lust tomeloos en zeker als je de teugels niet in handen hebt.
  Hartelijke groeten.
 2. Liefde is..... met liefde ondergaan

  Leg wel de klemtoon juist ! ;)

  warme groet
 3. Blijven oefenen zou ik zeggen
  maar niet doorbijten
 4. Intense gulzige lust was er in het spel.
  Warme vriendschappelijke groet en heel vredige vrijdagavond,
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij