knalgeel

we plukten paardenbloemen,
braken er de knoppen af en
legden ze langszij

de stelen trokken we in
smalle repen en weekten ze
tot kromgetrokken kleine krullen,
ongelijk maar wondermooi
een handvol kralen spiegelde geluk

aaneen gehaakt
door kleine vingers
vormden ze voor moeders dag
het mooiste wenscadeau

zo ging het toen
als dank een zoen en

gele bloemen prijkten los
in wilde bossen haar

switi lobi

Klik hier voor het fotogedicht.

Reacties (10) | 07/07/2016
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Oh wat mooi en weemoedig.

  Een lieve groet
 2. Ja, die paardebloemen...ik vind ze leuk...ik vind ze niet leuk... Oh, ik weet 't: wel als ze uitgebloeid zijn, want dan....
  Hartelijke groeten.
 3. Mooie dingen en zo uit natuur weRkten ze We zijn het vergeten wat er allemaal mee kan
  Met een warme groet
  • Ja dat lijkt wel zo hè Hans.
   Toch als ik paardenbloemen zie of madeliefjes, dan is die herinnering er meteen. We maakten ook maskertjes van grote bladeren en spinnenkoppen van kastanjes.. het is kostbaar en leuk; ik zal het zeker aan mijn kleinkinderen doorgeven :)

   Lieve groet en dank je wel,
 4. Heel mooi Anja, alleen zal moeder er niet zo blij mee geweest zijn als de melk uit die stelen op de kleren kwam.
  Groetjes.
 5. Wat lief!
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: switi lobi

Ik schrijf zoals ik ben

Mijn maatje Paul zorgt daarbij voor passende foto-impressies.
Samen vormen wij het kunstenaarsduo dat publiceert en exposeert onder de naam
switi lobi.

Website: www.switilobi.nl

Mijn eerste gedichtenbundeltje heet 'vlindersteen' en is in eigen beheer uitgegeven.

Mijn eerste Wilgje heet 'doorschijnend' en is een gedichtenbundel.

Het tweede Wilgje heet 'blikveld' en is een gedichtenbundel, met prachtige full colour illustraties.

Het derde Wilgje heet 'verbeelding' en is een prachtige, compleet uit full colour fotogedichten bestaande bundel.

De bundel 'Verloren Lopen' gaat over mijn moeder, die Alzheimer had en beschrijft hoe ik deze periode persoonlijk beleefd heb. Deze met een aantal zwart/wit-fotogedichten geïllustreerde gedichtenbundel is uitgegeven bij het Nederlands Auteurs Bureau. De opbrengst van deze bundel is in zijn geheel bestemd voor Alzheimer Nederland.

Verder heb ik meegewerkt aan diverse bloemlezingen, waaronder de gedachtenisbundel 'Stille Herinneringen' en de verzamelbundel '1000 schonen' van Marije Hendrix die uitgegeven is door uitgeverij Betelgeuze. Mijn gedicht 'Zijper lof' heeft de tweede plaats behaald tijdens de gedichtenwedstrijd van Bloeiend Zijpe 2015.

Voor informatie over alle bundels kunt U me via mijn website benaderen of mailen naar: acm.visser@quicknet.nl

Toon alle gedichten

Favorieten van switi lobi

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

switi lobi is favoriet bij