Samen onderweg

Lege handen van zoveel dagen
buigen het licht om zich heen
vullen zich met leven, smaken en geuren
tranen voor altijd toegevouwen
in zakdoeken gevangen en bewaard

Hier moet het kijken ophouden, veranderen
in akkers bebouwen, het vee weiden
voedsel voor lichaam en geest
hier kunnen woorden kapot gesneden
gebruikt voor de nesten van boerenzwaluwen

Reacties (1) | 06/07/2016
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

  1. Zo, hier krijg ik de keuze uite vele wegen.... maar welke is goed voor mij... "Hier moet..", doet mij stokken...
    Prachtig geschreven, merci.
    Hartelijke groeten.
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij