Thrilla in Manila

Hij gaf mij Parkinson
om mij tonen dat ook
ik val onder het gewone
een mens als iedereen
met zwakheden en talenten

Dat is alles wie ik ben
vliegend als een vlinder
stekend als een bij
jij blijft de grootste
een voorbeeld voor mij

* In memoriam Muhammad Ali.
Muhammad Ali, geboren als Cassius Marcellus Clay (Louisville, 17 januari 1942 – Scottsdale (Arizona), 3 juni 2016)

Asked why he is so universally beloved, he holds up a shaking hand, fingers spread wide, and says, “It’s because of this. I’m more human now. It’s the God in people that connects them to me.”

This is the Muhammad Ali who inspires us today — the man who believes real success comes when we rise after we fall; who has shown us that through undying faith and steadfast love, each of us can make this world a better place. He is, and always will be, the champ.

Reacties (1) | 04/06/2016
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

  1. Sterk gedicht, Stanislaus.

    Groet,
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij