Marokko

Het kalkwit van de lage huizen
weerkaatst als altijd de zon
Buiten speelt het leven zich af
in de vroege morgen en avond
Vrouwen gaan naar de bron

In de middag slaapt het binnen
buiten schuilen vogels in struikgewas
koele plekken zijn het geliefdst
Als ik opkijk, kijkt zij weg
kijkt zij mij na als ik verdwijn

Reacties (2) | 30/05/2016
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

  1. Sfeer makend mooi deze
  2. Al is het Marokko, toch doet het mij ook denken aan mijn geliefd Italië.
    Tonend sfeervol mooi.
    Genegen vriendschapgroet en vredige maandagnamiddag,
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij