Kapok zacht

Heb vannacht de matras nat gezweet
van jou gedroomd, die naast me lag
wakker van de kou en open ogen

Het was niet om wat je had gelogen
dat ik nader naar je keek, bewogen
tot het lichaam in de nacht verdween

zijn reis begon terug naar de bron
als vis tegen de stroom omhoog
de smaak van water wees de weg

Reacties (3) | 06/05/2016
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Het was niet om wat je had gelogen
  dat ik nader naar je keek, bewogen
  tot twijfel in de nacht verdween

  Matras zeker luchten!!!

  Groet
 2. De smaak van water, zo fris en helder, herinnert aan de moed die we af en toe nodig hebben.
  Hartelijke groeten.
 3. Een intrigerend beeld schets je hier Stanislaus. Mooi hoor!

  Een lieve lentegroet,
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij