Mooi oud

Ik keek van je weg
in de spiegel de lijntjes
in mijn voorhoofd gezien
Donkere schaduwen
kraaienpootjes bij de ogen
om de mondhoeken

Hartstocht voor jonge mensen was
al mijn 66 jaren telde
elk jaar voelde
dat zich met herinnering vulde
aan verlangens en gemis
maar ook aan elkaar

Reacties (3) | 14/04/2016
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Mooi verwoord, het is wel zoals je schrijft, maar ook ...
  In het terugblikken verstart de blik vooruit, helaas.
  Hartelijke groeten.
 2. Het leven beleven geeft een karakteristiek uiterlijk en kan zeer charmant staan!
  Je hebt dit mooi verwoord Stanislaus!

  Een genietende dag toegewenst!
  Lieve lentegroet,
 3. Tijd vliegt en tekent zich met de jaren....
  Liefs,
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij