Wens je hier

In de nacht bracht je
een glas met koel water
ik zweette zo en hoestte
Jij hield het glas vast
bij het drinken geven
zoals bij een ziek kind
Ik viel weer in slaap

Wakker geworden in de ochtend
lag op het kussen naast me
een briefje, waarin
je had geschreven dat je
nog steeds van me hield, maar
dat het werk zoals altijd dringend
op jouw aanwezigheid wachtte

Reacties (4) | 09/04/2016
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. En uit dank schreef je terug wat je wenste....
  Hartelijke groeten.
 2. Mooie herkenbare weergave van momenten van liefde en verlangen.
  Vriendschappelijke groet en rustige verderzetting van jouw zaterdag,
 3. Het is fijn om gekoesterd te worden wanneer je het nodig hebt.
  Warme groet voor een mooie dag vandaag.
 4. Ze zorgt goed voor jou!
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij