Familie

FAMILIE

Erfelijk bepaald zekere trekjes
onder een vergrootglas gelegd
overeenkomsten ontdekt
in fysieke kwaliteiten en ook
herkenbaar in gedrag
wij horen bij elkaar
als de dag en de nacht

Reacties (4) | 07/04/2016
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Het is een vorm van eenheid die niet voor iedereen geldig is, dunkt me. Gelukkig dat jij dat zo kan verwoorden.
  Hartelijke groeten.
 2. Zo is het maar net, Stanislaus.

  Ook al willen we het soms niet weten.

  Kort en krachtig neergezet.

  Groet,
 3. Het weten bij wie en wat je hoort. Al vind ik persoonlijk dat toch te beperkt (maar dat ben ik hé).
  Vriendschappelijke groet en fijne donderdag,
 4. ode aan de familie met inderdaad zon en schaduwkanten...met een glimlach op het gezicht gelezen en herkenbaar, Stan
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij