Overleven

Het is op een dag zomaar binnen gekropen
iedereen om me heen gaat immers dood
ik voel mij daar als paars onkruid bij
afbraak gaat aan mij sluipend voorbij

Er schuilt een zekere onrechtvaardigheid
in maar blijven leven als een helend kruid
soms een vaag bekend gezicht herkent
van weer een beroemde vrouw of vent

Erger nog een nazaat van jezelf treft
in wie je de eigen trekken herkent
en van die onbekende vrouw, die nog steeds
spookt en jouw verste grenzen verkent

Reacties (2) | 07/03/2016
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

  1. Helaas is die einder in de geest niet meetbaar en kan soms de kop opsteken. Groet.
  2. Ook in Uw lijf razen doodskiemen...
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij