Thaddea

Net gelezen je vierde voornaam
Maria, Barbara, Joseph, Thaddea
van Thaddeus wel gehoord

Jouw stem klinkt nog in de hof
langs de paden, in de struiken
en de bomen door jou gesnoeid

De eigen tuin is een voorbeeld
van bloemen en planten gebleven
een lustoord voor neus en oog

Dit jaar jou voor het laatst gezien
hoe je steeds meer wit verstilde
bleke glimlach op het gelaat

Op de vraag of jij me nog kende
was jouw antwoord: “Natuurlijk
ken ik hem nog”, noemde je mijn naam

Een koor van pimpelmezen
zingt met zilveren tonen
van gaatjes in de stilte

* In memoriam Maria Barbara Joseph Thaddea Kusters
1 maart 1943 – 21 februari 2016

LoadingVoeg toe als favoriet
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

  1. Prachtig memoriam Stanislaus en sterkte, aan alle betrokkenen gewenst.
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij