Zij lijkt langer

Op hoge hakken loopt zij
met wiebelende heupen
mijn leven uit

Zij heeft geen tijd
het moet nu gebeuren
morgen is te laat

Blijf zitten met de gaatjes
van haar voorbijgaan
in mijn gepantserde huid

Reacties (2) | 20/02/2016
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Dat verlaten van een lief iemand,
  laat wondjes achter.
  Emotievol mooi gedicht Stanislaus.
  Ook al doet het nu misschien wel pijn, eens zal er voor jou een ander zijn!

  Een aangename zaterdagavond gewenst.
  Hartelijk liefs van
 2. Blijf zitten met de gaatjes
  va haar voorbijgaan
  in mijn gepantserde huid

  Een dijk van een beeld zet je hier niet Stanislaus; chapeau.
  Warme vriendschappelijke groet en heel prettige zaterdag,
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij