(kanker 16) so far so good

13 mei 2015

*

het is goed nieuws
de tumor vreet niet verder
in jouw lijf
maar wel in mij

toch ben ik blij dat
alles weggenomen bleek
te zijn

mijn pijn -zwaar ondergeschikt-
wikt elke mogelijke slag
om elke mogelijke arm
en warm

lach ik je toe

switi lobi

Klik hier voor het fotogedicht.

Reacties (15) | 25/08/2015
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Jij bent de wachter naast die geliefde die zich verliest in eenzaamheid.......kus
 2. En toch ... de angst blijft voortwoekeren als inderdaad een tumor die alle dagen tiranniseert en heerser speelt over al je gedachten! Durven loslaten en plaats opeisen voor het opnieuw geboren laten worden van de heelheid van je mens-zijn. Treffend gedicht, Anja, die vertaalt van blijheid om de nieuwe uitslag maar ook de angst voor wat nu verslagen blijkt te zijn!
 3. Goed nieuws en moed houden De angst zal altijd blijven dat is het ouder gevoel Ik weet dat ik van mijn kinderen iedere dag hun benen bekeek en aan hun vroeg waar komen die blauwe plekken vandaan ? Omdat ik als kind deze bloedziekte had gehad had dat zo'n impact op mij gehad dat die angst nooit verdween . Sterkte verder voor jullie en je zoon Liefs xx
 4. Van harte geluk gewenst dat deze ziekte van jullie zoon is overwonnen.
  Dat het alsjeblieft zo goed mag blijven gaan.

  Als ouder zijnde heeft dit alles een enorme impact,
  blijf vertrouwen houden en voor allen sterkte toegewenst.

  Warme zonnegroeten en liefs van
  • We blijven vertrouwen houden lieve Corry. We zijn er nog niet, maar het zwaarste deel is geweest en ja, de impact was/is enorm... ieder vlekje, bultje, dingetje is er één, vooral bij Lex. Maar we zijn nuchter genoeg hoor, gelukkig wel ;)

   Dank je wel alle lieve steunende reacties.

   Een dikke liefs terug,
 5. Een dikke proficiat
  voor jullie allemaal!!


  Liefs Loes
  • Ik heb zojuist al jouw lieve reacties, sterktewensen en knuffels ontvangen Loes. Ze doen me goed.

   Dikke dankjewelkus,
 6. Het is ontzettend goed nieuws en toch begrijp ik dat je als moeder waakzaam blijft en op je hoede. Dat heb je hier sterk verwoord Anja.
  Liefs en sterkte.
 7. Lieve Anja,

  Ik protesteer tegen de zin
  'zwaar ondergeschikt'.
  Dit lijden komt bij het andere lijden dat je meedraagt.
  Het is een wonder dat je zo liefdevol over mensen en dingen spreekt en niet verbittert bent.
  Prachtig Anja
  H.G.
 8. ja, het moeder zijn, de pijn voelen van je kind ,,
  laifs
 9. wat een opluchting
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: switi lobi

Ik schrijf zoals ik ben

Mijn maatje Paul zorgt daarbij voor passende foto-impressies.
Samen vormen wij het kunstenaarsduo dat publiceert en exposeert onder de naam
switi lobi.

Website: www.switilobi.nl

Mijn eerste gedichtenbundeltje heet 'vlindersteen' en is in eigen beheer uitgegeven.

Mijn eerste Wilgje heet 'doorschijnend' en is een gedichtenbundel.

Het tweede Wilgje heet 'blikveld' en is een gedichtenbundel, met prachtige full colour illustraties.

Het derde Wilgje heet 'verbeelding' en is een prachtige, compleet uit full colour fotogedichten bestaande bundel.

De bundel 'Verloren Lopen' gaat over mijn moeder, die Alzheimer had en beschrijft hoe ik deze periode persoonlijk beleefd heb. Deze met een aantal zwart/wit-fotogedichten geïllustreerde gedichtenbundel is uitgegeven bij het Nederlands Auteurs Bureau. De opbrengst van deze bundel is in zijn geheel bestemd voor Alzheimer Nederland.

Verder heb ik meegewerkt aan diverse bloemlezingen, waaronder de gedachtenisbundel 'Stille Herinneringen' en de verzamelbundel '1000 schonen' van Marije Hendrix die uitgegeven is door uitgeverij Betelgeuze. Mijn gedicht 'Zijper lof' heeft de tweede plaats behaald tijdens de gedichtenwedstrijd van Bloeiend Zijpe 2015.

Voor informatie over alle bundels kunt U me via mijn website benaderen of mailen naar: acm.visser@quicknet.nl

Toon alle gedichten

Favorieten van switi lobi

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

switi lobi is favoriet bij