(kanker 9) litteken

de wond wat schuin dwarsover
heelt al goed, de restjes bloed zijn
weggeveegd, de snede lijkt niet groter
dan de breedte van mijn hand

mijn verstand rangschikt naarstig
wat mijn speurzin op zich neemt
niets vreemds zo lijkt het, niets is blauw

slechts deze vlugge ogen
en dit bewustzijn ordent gauw
hun waar gezicht dat is gewogen
in de weegschaal
van know how

switi lobi

Klik hier voor het fotogedicht.

Reacties (6) | 12/08/2015
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Het wachten is het ergste lijkt mij naast de onmacht. Kus,!
 2. Geloof en vertrouwen
  zal nog [in veel periodes]door waakzaamheid overtroffen
  worden!


  Sterkte knuffel
  Loes
 3. Lieve allemaal,

  Ondanks dat het met Lex heel goed gaat, blijft angst en onzekerheid plagen.. zeker als er iets "afwijkends" de kop op steekt. De eerste bloedcontrole is geweest en was schoon: gelukkig! Het verwerkingsproces is in volle gang en ik heb het neergeschreven zoals het zich heeft voorgedaan. Deze serie dateert uit mei/juni en het doet ons goed het op deze manier "een plekje" te geven... ik zal daarom ook alles plaatsen.  Heel veel dank allemaal, voor alle fijne meelevende reacties.
  Zien en durven geloven Jaap, dat heb je heel goed gezien!
 4. Zien en durven geloven zijn in dit gedicht nog ver van elkaar verwijderd.

  Mooi verwoord, Anja.

  Groet,
 5. We kunnen het zien maar we moeten het ook geloven hè Anja. En toch is dat het enige dat erop zit. Uitgaan van de know how van de doktoren. Dat is waar ik aan denk als ik jouw treffende woorden lees.
  Lieve groet voor een fijne avond.
 6. ja, de kundigheid van de artsen, de blik van moeder,

  laifs elze
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: switi lobi

Ik schrijf zoals ik ben

Mijn maatje Paul zorgt daarbij voor passende foto-impressies.
Samen vormen wij het kunstenaarsduo dat publiceert en exposeert onder de naam
switi lobi.

Website: www.switilobi.nl

Mijn eerste gedichtenbundeltje heet 'vlindersteen' en is in eigen beheer uitgegeven.

Mijn eerste Wilgje heet 'doorschijnend' en is een gedichtenbundel.

Het tweede Wilgje heet 'blikveld' en is een gedichtenbundel, met prachtige full colour illustraties.

Het derde Wilgje heet 'verbeelding' en is een prachtige, compleet uit full colour fotogedichten bestaande bundel.

De bundel 'Verloren Lopen' gaat over mijn moeder, die Alzheimer had en beschrijft hoe ik deze periode persoonlijk beleefd heb. Deze met een aantal zwart/wit-fotogedichten geïllustreerde gedichtenbundel is uitgegeven bij het Nederlands Auteurs Bureau. De opbrengst van deze bundel is in zijn geheel bestemd voor Alzheimer Nederland.

Verder heb ik meegewerkt aan diverse bloemlezingen, waaronder de gedachtenisbundel 'Stille Herinneringen' en de verzamelbundel '1000 schonen' van Marije Hendrix die uitgegeven is door uitgeverij Betelgeuze. Mijn gedicht 'Zijper lof' heeft de tweede plaats behaald tijdens de gedichtenwedstrijd van Bloeiend Zijpe 2015.

Voor informatie over alle bundels kunt U me via mijn website benaderen of mailen naar: acm.visser@quicknet.nl

Toon alle gedichten

Favorieten van switi lobi

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

switi lobi is favoriet bij