kanker

we noemen het bij de naam
het monogame in de klank
heeft werelden verwoest, zon
op schemerlicht doen
lijken

links en rechts
komt het verhaal van die- en die
maar hier betreft het jou
en ons in alle staten

elke dag ja
is er één, de tweede kijkt naar
morgen

waarheen je gaat
ik weet het niet
ik kan slechts voor je zorgen

Op 30 april j.l. is er kanker gevonden bij onze jongste zoon Lex, hij is achttien jaar oud. Hij werd direct geopereerd, waarbij de tumor in zijn geheel is verwijderd en op kweek gezet. De tumor bleek kwaadaardig, maar zat wel helemaal ingekapseld. Daarna is hij doorverwezen naar het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam, waar na verder onderzoek bleek dat hij geen uitzaaiingen heeft, maar dat er wel afwijkende cellen zijn gevonden waaruit op latere leeftijd kanker zou kunnen voortkomen. Hij blijft onder strenge controle, maar hoeft voor nu geen chemokuren of bestralingen te ondergaan.

switi lobi

Klik hier voor het fotogedicht.

Reacties (16) | 10/06/2015
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Lieve Anja en Paul,

  Ik was in lezen even niet sterk aanwezig...maar dit tegenkomend lieve lieve Anja hoe zwaar moet het zijn.....ik denk aan je en aan jullie zoon. Dikke knuffelkus Anneke
 2. Lieve Switi,

  Anja en Paul
  woorden schieten tekort
  bij het lezen dit verschrikkelijke nieuws van jullie zoon!

  Ondanks de bijgeschreven vorderingen en uitslagen van de onderzoeken
  besef ik terdege hoe jullie door een hel gaan.


  Wens jullie veel sterkte en
  kracht komende tijden.

  Veel liefs
  Loes xx
 3. Wat een schrik, zacht uitgedrukt, er zijn geen woorden die het gevoel kunnen omschrijven hooguit benaderen. Ik wens jullie allemaal veel kracht en een hoopvolle toekomst

  liefs
 4. Lieve allemaal,

  Er moet nog veel bezinken hier. Eerst dat eerste jaar met maandelijkse controles maar door, maar we durven weer wat blijer naar de toekomst te kijken.

  Dank jullie wel voor de lieve reacties,

  Anja en Paul
 5. Ik meen te mogen zeggen dat ik weet wat het betekend dat monster in huis te hebben (gehad)
  Mijn echtgenoot en ikzelf zijn niet gespaard gebleven, maar tot nu toe hebben we het beest bedwongen.

  Ik wens je zoon, jou en je familie veel sterkte toe.
  Een slechte periode, is geen slecht leven.


  Veel liefs en groetjes
 6. Lieve Anja en Paul, jullie miste ik hier al langer dan gewoonlijk.
  Wat een schrik als je deze mededeling krijgt. Ook voor jullie zoon Lex heel erg!
  Van harte hoop ik dat alles goed mag blijven gaan.
  Zeker begrijp ik wat jullie nu doormaken. Mijn zoon Reynold kreeg kanker op zijn twaalfde jaar, een tumor in zijn buik. Met elkaar heeft hij wel twaalf chemokuren gehad en daar tussen in een operatie.
  Hij is nu 43 jaar en vader van een dochter en zoon!
  Maar op het moment als je het hoort stort je wereld in!

  Van harte wens ik jullie allemaal veel sterkte toe.
  Hartelijke groeten en liefs van
 7. Lieve Anja ik wens je heel veel sterkte en kracht in deze voor jullie zo onzekere tijd...

  Liefs,
 8. Wat zullen jullie geschrokken zijn! Dan staat je leven even totaal op zijn kop en draait alles om jullie zoon. Gelukkig dat de tumor ingekapseld zat en er nu uit is. En voor de toekomst hopen dat het goed blijft gaan. En zoals je in jouw indringende gedicht zet, elke dag is er één en genieten van het nu.
  Warme groet en heel veel sterkte toegewenst.
 9. liefs
 10. Oei, Anja en Paul, dat is heftig.

  Ik hoop dat het jullie zoon Lex goed blijft gaan.

  Groet,
 11. lieve lieve switi wat een moeilijke tijd moeten jullie doorgemaakt hebben

  zoveel sterkte wens ik jullie toe

  voel men armen om je heen

  knufke xxxx
 12. Switi..

  godzijdank..een goede prognose..
  na alle onzekerheden...

  dat is proficiat waard..
  na de noemloos onzeker tijden..

  pak het leven weer op in al zijn mogelijkheden..

  laat het oog van de naald een levenlang groot genoeg zijn..

  Het is zo de moeite waard..

  Sterkte en alle liefs..
 13. Lieve Switi,

  Wat zullen jullie door nachtmerrie heen zijn gegaan.Ik wens jou en de jouwen met heel mijn hart sterkte toe.

  Veel liefs en een dikke zoen
 14. Lieve Switi,
  Ik wens je alle sterkte toe!
  Hopelijk vinden ze iets om die afwijkende cellen ook te vernietigen. Bij mijn nicht (40)zijn wel uitzaaiingen gevonden, maar ook díe lijken onder controle te zijn. Tegenwoordig is al veel mogelijk. Ik zal voor jullie bidden.

  veel liefs,
 15. Lieve
  Sweeet

  Antoni is 'de beste' wat 'deskundigheid'blijkt te heten.

  ik wens je van harte al het stertkte;.. ooit van abrikzonenkernern gehoord?

  Liefs en een XX
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: switi lobi

Ik schrijf zoals ik ben

Mijn maatje Paul zorgt daarbij voor passende foto-impressies.
Samen vormen wij het kunstenaarsduo dat publiceert en exposeert onder de naam
switi lobi.

Website: www.switilobi.nl

Mijn eerste gedichtenbundeltje heet 'vlindersteen' en is in eigen beheer uitgegeven.

Mijn eerste Wilgje heet 'doorschijnend' en is een gedichtenbundel.

Het tweede Wilgje heet 'blikveld' en is een gedichtenbundel, met prachtige full colour illustraties.

Het derde Wilgje heet 'verbeelding' en is een prachtige, compleet uit full colour fotogedichten bestaande bundel.

De bundel 'Verloren Lopen' gaat over mijn moeder, die Alzheimer had en beschrijft hoe ik deze periode persoonlijk beleefd heb. Deze met een aantal zwart/wit-fotogedichten geïllustreerde gedichtenbundel is uitgegeven bij het Nederlands Auteurs Bureau. De opbrengst van deze bundel is in zijn geheel bestemd voor Alzheimer Nederland.

Verder heb ik meegewerkt aan diverse bloemlezingen, waaronder de gedachtenisbundel 'Stille Herinneringen' en de verzamelbundel '1000 schonen' van Marije Hendrix die uitgegeven is door uitgeverij Betelgeuze. Mijn gedicht 'Zijper lof' heeft de tweede plaats behaald tijdens de gedichtenwedstrijd van Bloeiend Zijpe 2015.

Voor informatie over alle bundels kunt U me via mijn website benaderen of mailen naar: acm.visser@quicknet.nl

Toon alle gedichten

Favorieten van switi lobi

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

switi lobi is favoriet bij